20 July 2012

PERTUNJUKAN JUARA-JUARA BINA BADAN MR MALAYSIA 2012

Assalamualaikum kawan- kawan.

       Ingat tak Sabtu lepas aku ada join Marathon Aerobic 2 jam? Aku terpilih untuk menyertai pertunjukan aerobic dalam event Pertunjukan Juara- Juara Bina Badan Mr Malaysia 2012 di Boi Fitness Gym pada 18 Julai 2012.



        Masa Pak Ayob ( Jurulatih) bagitahu yang aku terpilih, aku bukan main suka lagi. Hehehe.. So, masa hari kejadian, aku pergi gym dengan junior bilik aku pukul 8 malam. Masa aku datang, pertandingan angkat berat baru bermula. Masa aku datang tu, tak ramai pun orang. Lama sikit, penuh satu gym tu. 

        Tengah syok- syok tengok diorang angkat berat, tiba- tiba ahli bina badan Malaysia masuk. Siapa lagi kalau bukan Sazali Samad. (Itu je pun yang aku tahu selepas Malik Noor.) Hehehe. Fuh, aku tengok badan dia, bukan main besar lagi. Aku yang gemu ni pun terasa kecik je bila berdiri sebelah dia.

        Lepas pertandingan angkat berat tu, bermula acara aku iaitu pertunjukkan aerobic. 5 orang je yang terpilih daripada ramai- ramai hari tu. Aku la salah seorangnya. Aerobiknya, tak ada la lama sangat. Tapi disebabkan ada spotlight, berpeluh jugak la aku satu badan. 

         Agenda seterusnya pula ialah pertandingan bina badan. 4 peserta yang menyertai. Terkejut aku bila tengok badan- badan diorang. Berketul- ketul. Fuh, Berapa lama diorang buat latihan tu kan. Lepas habis je pertandingan tu, ada pemintaan daripada pengunjung yang ingin meliat badan sasa Abang Sazali Samad kita.  

         Aku pun mengambil peluang untuk merakam aksi- aksi yang ditunjukkan oleh Sazali Samad. Aku juga sempat bergambar dengan dia. Terasa diri ni kecil je. Hehehe.. Waktu penyampaian hadiah, aku pun balik. Tak silap aku, dalam pukul 10 lebih.
          


Antara gambar- gambar semasa hari kejadian.. 

Acara angkat berat

110 KG..

Sama tak muka kami. Hahaha.





  Badan dia berketul -ketul
Gambar curi. Hehehe..


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

16 July 2012

Latihan Kaki Sangat Menyakitkan!!

Selamat tengah hari kawan- kawan.

           Jom makan tengah hari sama- sama nak tak? Aku pun nak makan jugak. Hari ni, makan nasi segenggam, sayur kacang panjang, sambal belacan dan nuget. Banyak kan. Aish, macam mana nak kurus ni.. huhuh

           Pukul 11 tadi, pergi BOI FITNESS GYM sebab waktu macam tu tak ramai sangat orang datang. Hari ni, memang dah aim nak buat exercise kaki je. Almaklumlah, bentuk badan aku ni macam buah pear. So, kena la shape sikit.

           Mula- mula aku stretching dulu. Lepas tu aku berbasikal selama 5 minit dengan Tabata style. Seterusnya pun exercise kaki je aku buat. Lenguh ok. Terhuyung hayang aku nak berjalan selepas buat exercise tu. hehehe.

           Walaupun penat dan sakit, aku sangat berpuas hati. Sakit tu lah dinamakan pembakaran. Tak sabar aku nak jadi fit. hehehe..


Maxicam Leg Extension ( Yang ni paling sakit) 
Leg Press 
The Inner Outer Thigh Machine (sangat best buat benda ni)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

15 July 2012

Kain Murah- Murah!!!

Assalamualaikum..

          Aku bukan nak menjual kain ye malam- malam ni. Cuma aku nak bagi tahu tentang Kedai Kain Rakyat 1Malaysia yang telah dilancarkan semalam 14 Julai 2012 di Batu 14 Hulu Langat.

          Petang tadi, Mak Lang aku teringin nak pergi tengok kedai kain tu. Kebetulan pulak kitorang memang nak pergi makan ikan bakar dekat sana. So, singgah lah sekejap. 

          Ramai jugak la orang pergi mencuci mata dan dompet dekat situ. Harga dia pun murah- murah juga. Tapi kualiti dia biasa- biasa je. Memang jenis kain murah. So, tak hairan la kalau dia jual murah.

          Harga sepasang baju melayu dalam RM40, baju kurung kain cotton pulak, RM50 sepasang dan macam-macam lagi la.

          Aku, mak, dan mak lang tak beli apa- apa pun. Kitorang datang cuma nak tengok- tengok je. Sesiapa yang nak beli baju untuk hari raya ni, boleh la berkunjung ke Kedai Kain Rakyat 1Malaysia Batu 14, Hulu Langat. 

Kedai Kain Rakyat 1Malaysia

Penduduk yang berkunjung untuk membeli belah


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Belum Puasa, Dah Beli Baju Raya~~

Selamat petang semua..

       Korang dah minum petang? Sekejap lagi aku dengan mak, ayah dan mak lang nak pergi makan malam dekat Hulu Langat. Makan ikan bakar. SEDAP!! 

      Tengah hari tadi, aku, mak dan ayah pergi cari baju raya. Belum puasa lagi, dah sibuk nak beli baju raya. Ish3.. Teruk betulkan.. hehehe..

       Mak beli baju untuk pagi raya dekat Wangsa Walk. Ayah pula, beli bahan dekat Nagoya, lepas tu dia tempah baju melayu dekat Maroz. Tiap- tiap tahun, ayah memang tempah baju dekat situ sebab jahitan dia cantik. Harga pun murah.

      Aku??? Aku belum beli lagi. Tak ada yang berkenan dan pulus tak cukup. Aku cuma cuci-cuci mata je dulu. Bila dah berkenan nanti, baru beli. 

     Tema raya kitorang tahun ni....... Rahsia!!! Raya pertama nanti, aku update gambar satu family dengan warna tema kitorang. Hehehe.. Yang penting, raya tahun ni, VOUGE.. hahaha.. Hazierah la kata kan. Ofcourse la kena glamours.

Ayah beli bahan untuk Baju Melayu dekta sini.. Taraaaa...

Tempat ayah tempah Baju Melayu.. 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

14 July 2012

Marathon Aerobik 2 Jam ~~

Salam tengah hari semua.. 

            Dah makan tengah hari ke? Kalau belum, pergi makan. Tapi jangan makan banyak- banyak sangat tau. Nasi ambil segenggam je. hehehe.. 

            Pagi tadi aku join aerobik dekat BOI FITNESS GYM, Kg. Batu Muda Tambahan. Aku baru je jadi ahli dekat situ selama 2 minggu. Setiap Sabtu diorang buat Aerobic 1 jam. Tapi minggu ni, diorang buat sampai 2 jam.


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

My "Cheat Day"

Hai kawan- kawan..

       Korang dah makan malam? Jangan skip makan malam ye walaupun awak nak berdiet. Macam selalu, tiap-tiap hari Jumaat aku balik rumah. ( Rumah dengan asrama sebelah bontot, boleh la.) hehehe

       Sampai-sampai je rumah, mak bagitahu malam ni nak pergi makan malam. Aku kalau bab makan luar ni memang laju je. Tapi aku tertanya- tanya, mak nak ajak makan dekat mana? Ikan bakar Hulu Langat ke? Aku dah terliur. 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

13 July 2012

Saya Dapat Topup Free!!!

Selamat petang kawan-kawan..

    Aku baru je habis kelas BEL312. Balik- balik, terus update blog. Sepatutnya hari ni ada 3 kelas. Tapi lecturer ECO211 tak sihat, kelas ada 2 je la.


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

12 July 2012

Gembira Bila Berat Badan Turun!!!

Assalamualaikum kawan- kawan.. 

          Lamanya aku tak tulis dalam blog ni. Dah bersawang dah pun. Hari ni, tiba-tiba rasa rajin pula nak menaip. Tajuk entri kali ni tentang luahan perasan aku selepas dapat turunkan berat badan.

          Al-kisahnya, aku mulakan gaya hidup sihat aku ni pada awal bulan April. ( Sihat ke?) hehehe. Aku jaga makan, bersenam dan pergi gym sehingga hari ni dan berjaya turun 6kg. Mesti korang akan cakap, 
"6kg je?" 
"Sikitnya"
"Aku boleh turun lagi lebih la". Memang sikit, tapi amat bermakna bagi aku. 



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

21 April 2012

Bob Kuman Meninggal????

              Ziera agak terkejut bila BF Ziera hantar mesej tanya pasal Bob Kuman. Ziera terus on Twitter dan ternyata itu cuma "KHABAR ANGIN" sahaja. Come on lah. Tak kan benda- benda macam ni korang boleh buat main.

              Memang la dia sakit. Tapi BELUM meninggal lagi lah. Daripada korang yang suka bawak mulut ni menjaja cerita yang palsu, baik korang derma sumbangan untuk kos perubatan dia. Kalau tak mampu, doakan dia cepat sembuh pun dah kira cukup. 

              Ziera harap Bob Kuman cepat sembuh. Amin... Siapa yang nak derma, boleh derma di  nombor akaun ini. (HUSNI MOHD RAWI) Maybank 1123-7100-7047



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

20 April 2012

Meremang Bulu Roma Kalau Korang Dengar!!

               
            Korang pernah tonton movie "Burlesque" tak? Walaupun movie ni banyak sangat yang seksi, tapi Ziera suka dengan lagu- lagu dia. Pelakon dalam cerita ni ialah Christina Aguilera dan Cher.

Salah satu lagu kegemaran Ziera dalam movie ni. Maaf ye kalau terlampau SEKSI..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Kaki Terseliuh Masa Workout..

      

            Pagi tadi, masa Ziera tengah workout di gym, kaki kanan Ziera terseliuh. Sakit wo.. Excited sangat, tu la jadinya. Huhuhu. Balik je rumah, terus minta tolong mak urutkan. Sakitnya terasa dekat buku lali. Nak bangun pun susah. Berdenyut- denyut je rasa.

           Terseliuh boleh jadi lumpuh ke?? Tak kan.. Hehehe. Takut juga boleh memudaratkan kaki Ziera ni. harap- harap, esok pagi dah tak sakit macam sekarang ni. Amin


Nak melancong ke LONDON? Klik SINI


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

19 April 2012

Mak Saya Buat Pau.. SEDAP!!!

               Setiap petang mesti ada je juadah yang mak Ziera buat untuk dijamukan kepada ayah balik kerja dan cucu-cucunya balik sekolah. Petang semalam mak buat pau. Macam-macam inti mak buat. Ada pau inti kacang, kaya dan kentang. 
              
              Banyak mak buat semalam. Ada lebih lagi, mak kukus balik untuk makan petang ni. Korang nak ke?? Nah, ambik la ni. heheheh.. 




Meh klik SINI. Terima kasih..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Basah Lencun!!

                

               Sebelum Ziera tidur semalam, ziera ada download video- video untuk fitness. So, tadi Ziera try la buat. Best gila. Habis berpeluh satu badan. Basah lencun baju Ziera. Nasib baik belum mandi lagi) hahaha..

                Harap- harap, Ziera workout dekat rumah berkesan untuk turunkan berat badan yang tembam ni. Dan Ziera harap, Ziera tak hangat- hangat tahi ayam je. ( Bak kata kawan Ziera) hehehe..

                Kalau korang nak try, boleh download video tu di Youtube. Ni antara video yang ziera download.

p/s: Jom sama- sama kita kuruskan dan sihatkan badan. Jom klik SINI..


 


 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

18 April 2012

Gian Nak Make- Up Kan Orang!!

Tolong klik SINI dan SINI dulu. Terima Kasih..


               Dah lama Ziera tak make- up kan muka orang lain. Muka Ziera pun dah jarang pakai make- up. Kalau dekat kolej, ada je mangsa yang sudi dan paksa rela dimake- up oleh Ziera. Skill make- up kan orang belum hebat lagi, tapi boleh la sikit- sikit. Baru belajar.
               
              Ziera ingat, cuti semester ni nak join kelas make- up oleh Epie Temerloh. Sentuhan dia memang magical. Cantik sangat. Tapi budjet dah lari. Tak apalah, masa masih panjang lagi. Next time, Ziera join kelas yang dia buat. Korang kalau minat make-up dan nak belajar dengan Epie ni, jom la. 

Antara hasil sentuhan Epie..
Shiha Mentor sewaktu ABPBH
Yatt


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Geram Betul Aku Tengok Rebecca Nur Islam Ni!!!

                  Ziera geram dengan Rebecca Nur Islam sebagai Huda dalam cerita 'Cinta Buat Emelda'. Asyik nak naik angin dan moody je. Dengan Emelda dia tak suka, dengan Hakimi BF adik dia pun dia tak suka. Suami dia pun sama je perangai macam dia jugak. 

                  Kita menyampah dengan Huda bemakna, Rebecca dah berjaya membawa watak tu dengan berkesan. Tak sabar nak tengok episod seterusnya. 





♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

1 KG Sangat Bermakna Buatku!!!

               Assalamualaikum.

        Sebelum tidur, Ziera nak buat entry tentang berat badan Ziera. Dah dua minggu Ziera menjalani proses diet mengikut nasihat KevinZahri.

        So, tadi Ziera timbang dah turun 1kg. Walaupun sikit, 1 kg amat bermakna buat ziera untuk teruskan usaha menguruskan badan dalam masa kurang 1 bulan setengah. Tapi, Ziera takut berat ni sekejap naik, sekejap turun. Huhuhu..

       Ini baru permulaan. KevinZahri cakap, kalau teknik dan ilmu dah ada, lebih dari tu kita boleh kurangkan. InsyaAllah.

       Siapa- siapa nak beli ebook 5KG dalam masa 5 Minggu, jom beli dekat SINI dan SINI ..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Patutlah Orang Kata Aku Dah Bertunang!!

            " Ziera dah bertunang ke?" 
            " Bila nak kahwin?"
            " Lawa cincin. Baru bertunang ekk?"
        
            Soalan- soalan macam tu selalu sangat Ziera dengar bila jumpa dengan orang yang tak berapa kenal rapat dengan Ziera. Pagi tadi baru Ziera perasan kenapa diorang cakap macam tu.


        Ni lah jawapan dia. Ziera baru tahu, yang selama ni Ziera pakai cincin orang bertunang. Mana lah Ziera tahu. Ziera tengok cantik, Ziera pun beli lah. Lagipun, waktu Ziera beli cincin ni, Ziera dapat gaji masa bekerja sementara tunggu result SPM. hehehehe..

Jadinya, Ziera belum bertunang lagi tau. InsyaAllah akan datang bila sumbangan anda beri dah bertambah. Tolong klik SINI dan SINI. Terima Kasih..


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

17 April 2012

Putus Tunang, Tuntut RM1 Juta !!!

                 
                     Kelakar kan tajuk tu. Masa Ziera dalam perjalan pergi Gym pagi tadi, Ziera dengar berita di radio Bernama. Diorang putus tunang lepas tu nak tuntut RM 1 juta. Hahaha. Dah putus, putus je lah. 
                     
                    Dah tak ada jodoh nak buat macam mana. Ni sampai pergi jumpa lawyer la bagai. Si perempuan tuntut kepada pihak lelaki RM400 ribu. Si lelaki pulak, balas balik dengan tuntut sebanyak RM900 ribu. Wow... Kaya3...
                     
                   Bagi pendapat Ziera, tak payah la kotang nak bertuntut tuntut ni. Buat malu je sebab cerita korang keluar dekat berita. Mungkin ada hikmah disebaliknya. 



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Proton Lancarkan Kereta Berinternet 4G..(Aku Baru Tahu)

                   Ziera baru tahu berita ni. Rupanya dah lama. Buat malu je. Apa- apa pun syabas Ziera ucapkan kepada Proton kerana melancarkan kereta yang canggih sebegini di Malaysia. Kereta ini dilengakapi dengan Internet YES 4G bagi penggunaan GPS kepada pemandu dan keselamatan yang tinggi dijamin oleh Proton.

                  Tetapi teknologi kita masih jauh ketinggalan di belakang dengan negara- negara canggih seperti Amerika dan Jepun. Walau bagaimanapun, ini adalah permulaan yang baik bagi Malaysia mengikut peredaran zaman yang berteknologi tinggi. 

p/s: So, lepas ni kita berblogging di dalam kereta je la ye. Hehehehe.. ( Gurau je)









♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

16 April 2012

FreeShawls GIVEAWAY by missmyd

             Dulu selalu join contest dekat FB dan minta kawan- kawan LIKE. Hadiah yang selalu Ziera dapat ialah Shawl. Kebanyakkan shawl yang ada dengan Ziera, semuanya hadia contest. So, kali ni Ziera nak join FreeShawls GIVEAWAY by missmyd ni pula. 

Hadiah dia agak lumayan juga bagi perempuan yang bertudung.. Nak tahu??

1st Prize
* 5 helai shawl.

2nd Prize
* 4 helai shawl.

3rd Prize
* 3 helai shawl.

Apa lagi?? Jom join.. Untuk join, KLIK Banner ni. 

 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Bila Masa Aku Tukar KEWARGANEGARAAN??

         Pukul 6.23 pagi tadi, ada orang mesej Ziera. Tapi mesejnya macam pelik. Ni mesti salah nombor. Dia ingat Ziera ni indon juga kot. Siap berNENG- NENG lagi. Adoiyai.

Nak joging la bagai..
 p/s: Korang kalau nak hantar mesej, tengok nombor atau nama tu elok- elok ye.



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Lisa Buat Segmen Blog List

                 Assalamualaikum dan Selamat Pagi kawan-kawan ku.

         Pagi- pagi lagi Ziera dah nak join segmen dari LISA ni. Macam best pula bila join segmen macam ni. So, kalau korang pun nak join, KLIK je Header Lisa yang comel ni. Jom join ramai- ramai.


Siapa yang belum daftar Churp- churp, meh klik dekat SINI untuk daftar. 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

15 April 2012

Ratu Air Mata.. Jawa Cakap GEMBENG!!

              Ha... Kenapa ada bahasa jawa pula entry kali ni.? Saja je letak sebab ayah Ziera orang jawa dari Perak. So, dia selalu cakap perkatan 'Gembeng' tu dekat anak buah Ziera sebab dia suka nangis.Gembeng ye, bukan kambing. Hahaha..

              Sekarang ni, banyak sangat Program Realiti TV yang disiarkan. Contohnya, ON AIR, MENTOR, PILIH KASIH, MASTERCHEF dan lain -lain lagi. Kalau kita tengok je program- program ni, mesti ada je peserta -pesrta yang menitiskan air mata. 

              Ziera pernah tanya dengan mak Ziera yang Ziera nak masuk salah satu program- program tu. Mak Ziera cakap: 

" Ah, kau bukan boleh masuk benda- benda macam ni. Nanti sikit- sikit nangis. Kau tu bukan tahan kena marah. Nanti mula la keluar air mata kau tu." 
             
           Hahahaha. Betul cakap mak tu. Ziera ni cepat sensitif dan menangis. Orang cakap sikit pun, dah Touching. Erm.. Macam mana nak buat diri supaya tak cepat melelehkan air mata?? Cer Jawab..






p/s: Jangan nangis banyak sangat, nanti jadi Kassim Selamat. hehehe


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Kenapa Blog Saya Jadi Popular, Berguna dan Menjadi Tumpuan

            Wah, tajuk macam hebat je kan! Ziera masuk contest yang dianjurkan oleh Kak Zana ni pula. Hehehe..

Jawapan kepada tajuk tu:

Kerana saya banyak beri pengajaran dan nasihat yang tersurat mahupun tersirat dari kisah hidup seharian saya melalui Blog ni. Blog saya menjadi tumpuan ramai kerana blog saya comel seperti tuan dia. hahaha. ( Yang ni perasan sendiri)


Nak Join?? Klik Banner

TAG : | Eika| Amirul | Hunny | Iza Zaty |
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

SEGMEN:BLOGWALKING & SAYA NAK MASUK BLOGLIST PROMOSI BLOG

                     Wahh, banyaknya Ziera join segmen di blog ni! Ahh, tak kisahlah. Yang penting Ziera happy. Betul tak? hehehe. Jom join segmen ni dan berpeluang jadi Bloglist Kakak Pink kita ni selama seminggu..


                      JOM Cepat.. Kalau nak tahu lebih lanjut, KLIK di banner ni.


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

SEGMEN : blogwalking + follow by hajar

              Ziera join segmen yang dianjurkan oleh Adik Hajar kita ni disebabkan dah kena tag oleh Akak Suri.  Jom kita berBlogWalking sambil berkenal- kenalan antara blogger. 

            Segmen ni ada hadiah tau.  

# kepada siapa yg berjaya tag PALING RAMAI maka akan mendapat RM30.00 top up untuk pengguna celcom, digi, maxis
           
            So, apa lagi, jom kita join dan tag kawan kita ramai- ramai. Yeahhh..

Klik BANNER untuk Join



 TAG: | Sis Al | Zamani 84 | Flowerila | Cik Sofea | Hunny |



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

14 April 2012

ARGHH..FAKE LAGI.. GERAMNYA.. KAWAN2 MINTA TOLONG REPORT YE!!!

                  Masuk ni dah 2 kali aku kena macam ni. Orang tu ambil gambar-gambar dari profile aku, pastu buat Fake FB. Yang dulu lagi teruk. Dia buat FB yang berunsur lucah dengan gambar aku. SENGAL!!

                 Yang ni pun, nasib baik Illa Arabella inbox, dia tanya aku yang profile tu aku punya ke. Aku pelik sebab aku tak boleh buka link yang dia bagi. Then aku login FB BF aku, then ternyata yang dia menggunakan gambar- gambar aku. Oooo, KAU BLOCK AKU YE!! 


                 Kawan- kawanku yang budiman, tolong login korang punya FB lepas tu tolong REPORT boleh? Jangan BLOCK. Nanti korang sorang je yang tak nampak, orang lain masih nampak. Ni dia FAKE FB

WAWA KONON...

Tolong report ye kawan-kawan. TERIMA KASIH

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Video Perkahwinan Yang Tak Seberapa..

             Ziera suka ambil gambar dan rekod video. Kalau ada masa, Ziera selalu explore software yang boleh edit gambar dan video yang senang untuk digunakan. Ziera bukan photographer tapi teringin nak ada DSLR.. hehehe... InsyaAllah.

            Masa sepupu Ziera kahwin, Ziera buat video guna Express Music 5800 je.. Ni lah hasilnya. Selamat menonton. Maaf kalau kualiti tak bagus. (Kalau diikutkan video asal nampak terang sikit dari video ni, tapi disebabkan format video ni terpaksa dikecilkan, tu yang tak berapa jelas)


video


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Khas Untuk Kaum Wanita SAHAJA !!!

           Korang biasa dengar gym kan. Selalunya gym ni untuk lelaki tambahkan otot- otot diorang. Perempuan pulak, tumpang sekaki je. Hehehe..

           Hari ni, Ziera nak syorkan dekat korang semua tentang gym yang hanya khas untuk perempuan sahaja. Dengar macam Best kan. Memang best pun. Kita bebas dekat situ sebab tak ada mata- mata lelaki yang akan memandang. Kita pun tak ada la nak segan silu.Yuran pun, boleh tahan la, berbanding gym yang lain.

           Nama gym tu ialah Curves. Dia ada 7 cawangan dekat Malaysia iaitu Ampang, Shah Alam, Subang Jaya, Kota Damansara, Bukit Damansara, Taman Tun dan Puchong.

           Ziera baru 2 minggu pergi gym tu. Ziera pergi Curves Ampang sebab dekat (agaknya). Korang tak payah risau kalau tak ada masa sebab gym ni peruntukkan 30 minit saja untuk kita di sana. Lagipun, kita tak boring sebab ada lagu- lagu dan coach yang teman dan pantau kita. 

           Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh klik SINI, SINI dan SINI.






         
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

BLOGGER Popular !!!

                 Ziera ni bukan la blogger yang tegar sebab sejap tenggelam sekejap timbul. Tapi Ziera tahu 'dia' ni memang popular dalam kalangan blogger- blogger kerana intipati tulisanya di dalam blog.

                Siapa lagi kalau bukan Abang BEN ASHAARI. Blogger yang badan SASA tu. jatuh cinta tengok badan dia. heheheh Mesti la korang kenal.

                 Hari tu Ziera Follow Twitter dia.  Semalam bila Ziera tengok connection, dia Follow Ziera balik. Teruja OK. Tak kisah la korang nak cakap jakun ke apa. yang penting aku teruja. Bagus la dia ni, orang Follow dia, dia Follow balik.

                  Ziera tahu la korang pernah @ selalu jumpa dia dalam perjumpaan blogger, tapi ziera nak bangga juga. Ceh, ayat tak boleh bla.

                 Entry ni lebih kurang sama dengan Adik Iera..



Kepada Abg BEN, terima kasih ye..


Lihat bulatan merah

Siapa yang belum daftar Churp Churp, Meh klik SINI


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

KFC Dah Tak Laku !!!

                  Assalamualaikum.. Tolong klik SINI  dulu boleh? Terima Kasih.

             Al-kisahnya, petang semalam Ziera pergi Selayang Capital berhadapan dengan Hospital Selayang temankan kawan Ziera nak beli baju. Kitorang memang tahu tempat tu dah tak ramai pengunjung yang datang, tapi saja je nak tengok- tengok baju kalau- kalau ada yang murah.

             Kitorang masuk-masuk je, sunyi sepi.. Orang PA system buka lagu Kenangan Terindah bukan main kuat lagi sampai kawan Ziera kata " Buka lagu kuat- kuat, tapi orang tak ada"  Hahaha.. Nak cari baju, semua mahal- mahal. Al maklum lah, kedai banyak yang tutup. Sewa pulak mesti tinggi. Tutup je la kompleks kalau dah macam tu.

             Tengah kitorang jalan- jalan, ternampak restoran KFC. Tapi sunyi ya amat. Tak ada pelanggan pun. Habis- habis, pekerja dia yang makan sendiri. Hehehe.. Kesian kan. Kompleks tu dah tak maju, KFC yang ramai peminat pun turut sama tak laku.


KFC lain masih MAJU lagi..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

13 April 2012

Ibu Tidak Prihatin, Anak Nyaris Kena Langgar !!

                   Ni lagi satu cerita yang buat Ziera geram hari ni.

             Petang tadi masa ayah Ziera pandu kereta dekat selekoh di Selayang, ayah nampak anak beranak tengah melintas jalan. Tapi anaknya yang kecil lingkungan 4-5 tahun tertinggal di belakang betulkan kasut dia sambil duduk.

             Nasib baik ayah perasan dan honkan pada ibu budak tu. Ayah buka tingkap lepas tu marah dia, "Apa ni? Anak tu!!" Ibu budak tu baru teringat dan perasan anak dia dekat belakang. Kalau kereta lain yang laju- laju lalu, tak tahu la apa yang jadi. Macam mana la ibu boleh lupa nak pimpin anak sewaktu melintas. Ish3..

              Walaupun Ziera belum kahwin lagi, Ziera nak nasihatkan semua termasuk diri Ziera sendiri. Jaga la anak- anak kecil yang hubungannya rapat dengan kita. Tak kisah la anak, adik atau anak buah. Bila dah kena nanti, pergi report polis la, masuk surat khabar la. Padahal, orang dewasa yang leka.


 Ayah betul- betul marah dengan ibu budak tu. Sabar ye ayah.. 


Anak Buah Ziera Yg Tersayang..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

TRANSNATIONAL Menganiaya Orang !!

            Assalamualaikum.

            Maaf lah, kalau tajuk tu mengaibkan syarikat tu. Tapi Ziera memang tak puas hati dengan servis dia yang tinggalkan penumpang. Ye, memang salah penumpang kalau dia lambat datang dari waktunya. Tapi, kalau penumpang tu datang awal 15 minit, bas tu dah jalan, siapa yang SALAH?

           BF Ziera beli tiket ke Kuala Lipis di kaunter Perhentian Bas Perkeliling pagi tadi. Waktu perjalanan bas yang tertera pada tiket pukul 4.30 petang. Dia sampai dekat perhentian tu pukul 4.15 petang tengok - tengok bas dah tak ada. Orang kaunter tu cakap, bas dah jalan.

           Dia bengang la sebab bas tinggalkan dia sedangkan perjalanan pukul 4.30. Siapa tak bengang. Duit dah la tengah tak ada. Tambang pulak mahal. Minta tukar ke malam, tiket tu dah tak boleh guna dah. Nak tak nak, dia beli tiket ke Raub pukul 5.30 petang tapi naik bas Mara Line. 

           Erm..... Tak tahu la nak cakap apa.. Rasa- rasa korang, siapa yang salah ek??

Geram betul ziera. Sejuk hati ziera kalau korang sudi tekan SINI dan SINI.. Terima kasih..



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

12 April 2012

SEGMEN --> SAPE NAK JADI KAKI FOLLOWER

                  Assalamualaikum dan selamat tengah hari kawan- kawan ku yang budiman

             Dah makan ke belum? Kalau belum pergi la makan dulu. Nati lapar, susah nak buat kerja pulak. Kalau dah makan, tolong klik dekat sini sekejap boleh? SINI & SANA ---> Terima kasih.

             Hari ni, Ziera nak join segmen yang baru pula. Korang tak nak join ke? Meh la sama- sama join. Boleh kita tambah kenalan.

Tarikh Tutup ialah 20 April 2012 pada jam 12am

Klik pada gambar untuk join


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Siapa Yang Akan Meninggal Selepas Ni??

              Semua yang hidup di muka bumi ini akan berdepan dengan kematian yang boleh berlaku bila- bila masa saja. Sudah cukupkah amalan kita untuk berdepan dengan Tuhan yang Esa? Cakap pasal mati, meremang bulu roma kerana bahang kesakitan tu dah terasa.


             Pukul 6.30 petang tadi, ziera tengah belek-belek blog ni. Tiba-tiba telinga kiri ziera berdesing ( macam bunyi cengkerik) dgn kuatnya membuatkan ziera terkejut. Dalam beberapa saat, bunyi tu pun hilang. Lecturer ziera pernah cakap tentang ni. Desingan telinga ni berlaku disebabkan daun orang lain di Arasy jatuh melanggar daun kita menandakan orang tu akan meninggal tak lama lagi.

            Ziera cari dekat google tentang desingan telinga, memang fakta tu ada. Ziera tertanya- tanya, siapakah orangnya? Tahukah dia akan kematiannya tak lama lagi? Sama- sama lah kita muhasabah diri. Al-Fatihah untuk dia. 

Siapa yang belum ada Churp Churp, meh daftar di sini   


Daun Kita?



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

11 April 2012

Segmen Blogwalking & Review By AzRiey

       Assalamualaikum rakan-rakan ku sekalian.

Sebelum tu, minta tolong korang klik ni jap boleh? Sini & Sana

           Terima kasih. :) Ziera sekarang tengah gila blog balik. Al-maklum la tengah cuti semester 2 bulan. So, mengadap laptop je la. Masuk kolej nanti, mesti senyap beberapa bulan. Hehehe..
         
           Ziera tengah berkobar-kobar nak join segmen yang diterajui oleh En. Azriey ni. Kalau korang nak join, meh tekan dekat gambar bawah ni. Jom ramai-ramai join. Boleh kenal-kenal. ^___^

                     
Cepat-cepat. Tarikh Tutup 17 April 2012


Klik Gambar Untuk Join


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

10 April 2012

Ingat Senang Nak Jadi Pelakon??

     Pada malam 14 Mac lepas, kawan ziera ( Dienna) tanya dekat Ziera " Nak Jadi extra drama tak esok? Kalau nak, inform Dienna cepat ye" Lebih kurang macam tu la. Mula-mula memang tak nak, sebab 17 Mac tu ada final exam. tapi bila fikir- fikir balik, apa salahnya. Nak cari pengalaman dan lagi pun kalau extra mesti sekejap je kan.

        Pukul 11.30am esoknya, Ziera bertemankan senior bilik Ziera ( Kak Umie) bertolak ke lokasi penggambaran di Dataran Sunway Damansara. Pendekkan cerita, kitorang naik teksi, LRT, bas dan jalan kaki ke sana. Al-maklum la, Ziera punya lesen frame kan dekat rumah je. Hehehe.. Memang gila. Nak pengalaman punya pasal. 

              Itu baru mukadimah dia je. Ceritanya begini.

         Kitorang sampai lebih kurang pukul 1.30pm, tapi scene ziera sebagai 'Journalist' start pukul 7pm. Tak ke lama kitorang kena tunggu macam orang gila. ( Padahal memag gila) Scene ziera bukannya lama pun. ( watak pun tak ada dialog) Tak sampai 15 minit. Tapi diorang tak shoot untuk secene tu dulu. Malas la nak cakap banyak. Ziera kan EXTRA je.


         Walau apa-apa pun, masa dekat sana Ziera sempat berjumpa dengan REMY ISHAK, DIRA ABU ZAHAR, AZZA AF, AZHAN RANI, FIKHREE BAKAR. Tapi sempat bergambar dengan Dira dan Azza je. Remy Ishak duduk sebelah Ziera lama kot. Ingat nak ambik gambar lambat- lambat sikit. Last-last, lepas dia shoot, dia terus balik. MELEPAS.


          Pengalaman pertama kali shoot drama walaupun jadi extra best la jugak. Harap- harap dapat lagi tawaran macam tu. Hehehe..
p/s : Nak jadi pelakon ni, kena banyak menunggu. SANGGUP?? heheheh.




 
         




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ziera. Jangan Lupa Komen dan Like Ye ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...